T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Yıldırım Belediyesi Hacı Saide Zorlu Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Ara

Yildirim Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünden Sosyal Çalışmacı Yasin YILDIZ tarafından Aile Eğitim Programı kapsamında, bugün tüm velilerimize yönelik  Özel Gereksinim Grupları ve Engelli Hakları konulu seminer verilmiştir

Kas

Eğitim camiasının tüm fedakar neferlerinin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimizle kutlarız.

Kas

"Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temelini atan büyük mimar; bize azmi, cesareti ve onuru öğreten , bugün sahip olduğumuz herşeyin yolunu açan , çağdaşlığın sembolü olan Mustafa Kemal Atatürkün sonsuzluğa göçüşünün 85. yıldönümü... Onun 1938'de sona eren maddi hayatı , şimdi yüreklerimizde ve beyinlerimizde birer Mustafa Kemal ideali olarak yaşıyor. Ölümünün 85. yıldönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz..

Kas

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından, öğrenci velilerine yönelik olarak "Olumlu Davranış Geliştirme" ve "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" konularında seminer düzenlenmiştir.

Ekm

Afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile ülkemizde yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için görev alacak gerçek kişileri bir araya getirmek, birlikte çalışma kültürünü oluşturmak ,koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazanmak ve geliştirmek, olası afetlere karşı müdahale etme becerilerini test etmek ve kabiliyet geliştirmek, toplumda farkındalık oluşturmak gibi amaçlarla okulumuzda öğretmenlerimiz, Çök-Kapan-Tutun hareketini öğrencilere anlatarak ve uygulayarak deprem tatbikatını gerçekleştirdik.

Ekm

Sağlığımız için, temizlik kurallarına özen gösteriyoruz. Bu kapsamda okulumuzda temiz ve düzenli bir eğitim ortamı oluşturulması ve hijyenin sağlanması için, tüm çalışan yardımcı personelimize Yıldırım Halk Eğitim Merkezi  işbirliği çerçevesinde 'Hijyen Eğitimi' seminerini yaptık. Temiz bir ortamda  yaşamak; insanlarda mutluluk ve huzur duygusunu uyandırır. Bu sebeple; SAĞLIKLI, MUTLU VE HUZURLU GÜNLER DİLERİZ..

Ekm

Yaşlılarımız, milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak, gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen, değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, toplumsal hayatımızın en kıymetli hazinelerindendir. Tecrübelerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz, bizlere her konuda yol gösteren değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır.

Yaşlılarımıza günümüzde gösterilecek olan sevgi ve saygı, toplumsal huzuru ve milli birliği arttıracaktır. Onların toplumla bütünleşmelerini ve yaşama bağlı kalmalarını sağlamak hepimizin görevidir. Bu duygularla, tüm yaşlılarımızın “Yaşlılar Günü” nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini temenni ederiz.

Ekm

Geleneksel olarak düzenlenen Eker run koşusuna bu yıl da Özel öğrencilerimiz ile birlikte katılım sağladık. Cesitli aktivitelerle eğlenceli saatler geçirdik.

Sayın Velimiz;

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantısı, Okul Müdürümüz Ali ÇILGIN başkanlığında 29/09/2023 cuma günü saat 10:00'da okulumuz Çok Amaçlı Salonunda yapılacaktır. Çocuklarımızın eğitim öğretim durumları hakkında bilgi alışverişinde bulunmak ve Veli-Okul-Öğrenci birlikteliğini güçlendirmek amacı ile  toplantıya katılımlarınızı bekliyoruz.

May

Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanı Diş Hekimi Seçil ALTUNTAŞ ve Doktor İnna AKINCI bugün okulumuzda minik öğrencilerimize diş taraması yaparak ve velilerimizi ağız ve diş sağlığı hakkında bilinçlendirmek amacıyla eğitim vermiştir. Eğitim sonunda öğrencilerimiz diş fırçası  ve diş macunu hediyelerini aldılar. Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederiz.

May

Bursa 20.Tüyap Kitap fuarında okulumuz atölyelerinde öğrencilerimizle birlikte üretilen  el emeği , göz nuru ürünlerimizi sergiledik.Emekleri için atölye öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

May

Bursa Engelliler Federasyonu ve Okul Aile Birliğimizin katkilari ile öğrencimiz tekerlekli sandalyesine kavuştu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

Özel öğrencilerimizde afet bilincini kazandırabilmek ve bilgi amaçlı Bursa İl Afet Koordinasyon Merkezi ekibini okulumuza davet ettik. Yangın öncesinde almamız gereken tedbirler, yangın sırasında yapmamız gerekenler ve yangın sonrasındaki davranışlarımız konusunda AKOM ekibi seminerleri ve simülasyonları ile öğrencilerimizi bilgilendirdi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Nis

Barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin simgesi olan çocuklarımıza güzel bir gelecek umuduyla tüm dünya çocuklarının bayramı kutlu olsun..

Nis

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla, heyecanla, danslarla ve Yiğitler MTAL'in eğlenceli etkinlikleri ile doyasıya kutladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.